Istoria Qwan Ki Do-ului si dezvoltarea la nivel national
Artele Martiale vietnameze au fost aduse in Romania in 1980 prin intermediul Maestrului Gouandjika Fidele, student direct al Marelui Maestru Pham Xuan Tong.
Incepand cu 1981 odata cu aparitia Qwan Ki Do-ului pe plan Mondial, Romania a devenit membra a primei organizatii mondiale.
In primii 10 ani antrenamentele s-au desfasurat afara, pe terenul de sport din spatele Unversitatii din Iasi.
Ca si curiozitate, desi in acea perioada Artele Martiale erau interzise in Romania, primele medalii pentru Romania la competitiile international au fost obtinute de catre Gouandjika Fidele in 1982 si 1983.
Astazi avem o organizatie puternica care reprezinta Romania cu mandrie la fiecare eveniment international.
Directorul Tehnic Qwan Ki Do in Romania

Giam Su Ovidiu Covaci – Centura Neagra 7 Dang
A inceput practica Artelor Martiale in 1973 cu singura disciplina acceptata in acea perioada, judo.
In 1980 a inceput practica Viet Vo Dao sub indrumarea Maestrului Gouandjika Fidele , ca din 1981 sa continue cu Qwan Ki Do.
In 1984 promoveaza examenul pentru 1 Dang fiind numit Director tehnic responsabil de dezvoltarea Qwan Ki Do-ului din Romania.
In prezent Giam Su Ovidiu are gradul de Centura Neagra 7 Dang si este Secretarul general al International Qwan Ki Do Federation, Presedintele comisiei de arbitraj tehnic precum si Presedintele comisiei de armonizare tehnica.
Activitatea la nivel de tara
In prezent avem in Romania 45 de cluburi, aproximativ 65 de Instructori de Qwan Ki Do si peste 1505 membrii inregistrati.
In ultimii 40 de ani, mai mult de 26000 de practicanti au fost antrenati de catre instructorii nostri intersectandu-si calea cu Metoda Qwan Ki Do.

Rezultate in competitii
Rezultatele lotului national roman de Qwan Ki Do sunt impresionante: 3 locuri intai pe natiuni, 7 locuri 2 pe natiuni, 5 locuri 3 pe natiuni. Pana acum am obtinut 40 de medalii de aur, 43 de medalii de argint si 48 de medalii de bronz