Istoria Qwan Ki Do-ului si dezvoltarea la nivel national

Federația Norvegiană Qwan Ki Do a fost fondată în 1998 de Vo Su David Lamingnan Larsen.

Directorul Tehnic Qwan Ki Do in Norvegia

Vo Su David Lamignan Larsen – Black Belt 4th Dang

David Lamignan Larsen a început Qwan Ki Do în 1995, la vârsta de 14 ani, după ce a fost jefuit în timp ce locuia în Gabon, Africa de Vest. Atunci a decis că vrea să înceapă artele marțiale pentru a se apăra.

Nu a vrut să înceapă niște arte marțiale obișnuite și, după ce a făcut unele cercetări, a gasit Qwan Ki Do. După primul său antrenament, s-a îndrăgostit și se antrenează de atunci.

La vârsta de 16 ani, David s-a mutat înapoi în Norvegia și la vârsta de 17 ani și-a deschis primul club cu binecuvântarea marilor maeștri.

Activitatea la nivel de tara

Qwan Ki Do există în 3 orașe diferite din Norvegia. Cluburile sunt situate în Sandnes și Stavanger (sud / vest de Norvegia) și în Trondheim (mijlocul Norvegiei), o centură neagră s-a mutat în Kabelvåg (nordul Norvegiei) și intenționează să deschidă un nou club acolo.

Qwan Ki Do Norway are aproape 80 de membri, unde 5 sunt centuri negre.

Qwan Ki Do Norway a fost în știrile locale, câteva reviste și ziare mari și a avut o demonstrație pentru guvernatorul Sandnes.

Federația norvegiană a avut onoarea de a-l invita pe fondator, Thay Chuong Mon Pham Xuan Tong, de mai multe ori, unde a ținut seminarii cu practicienii norvegieni.