Istoria Qwan Ki Do-ului si dezvoltarea la nivel national

Qwan Ki Do a fost introdus în Germania în 1990 în orașul Cottbus de către, astăzi, Directorul tehnic Giam Su Jean Isidore Dziengue.

În 1992, elevii săi au fondat Federația germană de Qwan Ki Do.

După ce a părăsit țara în 1995 pentru câțiva ani, a revenit în 1999 și și-a continuat activitatea până astăzi.

Directorul Tehnic Qwan Ki Do in Germania

Giam Su Jean-Isidore Dziengue – – Black Belt 7 Dang

Giam Su Jean Isidore Dziengue este în prezent Centură Neagră 7 Dang în Qwan Ki Do și a început să practice arte marțiale încă din din copilărie, în Congo-Brazzaville, devenind Centură Neagră 2 Dang în Karate Shotokan acolo.

Sosește la Iași, România în 1978 pentru a studia farmacia și acolo îl întâlnește pe Chan Su Fidèle Gouandjika cu care începe să practice Viet Vo Dao și, din 1981, Qwan Ki Do.

Au participat împreună la prima competiție internațională din Italia la începutul anilor ’80, unde au reprezentat România.

Întors acasă în 1984, duce cu sine metoda Qwan Ki Do în Congo-Brazzaville.

În 1989 merge în fosta Republică Democrată Germană pentru a-și continua studiile în farmacie și introduce și acolo metoda Qwan Ki Do.

Activitatea la nivel de tara

În prezent există peste 800 de practicanți, dintre care, peste 60 au gradul de Centură neagră.

Großmeisterlehrgang Co Vo Dao Berlin 04.03.17

Rezultate in competitii

Primii elevi ai lui Giam Su Jean Isidore Dziengue de la Cottbus au câștigat pentru Germania titlul la categoria „Giao Dao, grade, masculin” la primul Campionat mondial de Qwan Ki Do din 1994.

Echipele germane au concurat în toate categoriile la Campionatele europene din 1996 în România și 2000 în Italia, precum și la al doilea și al treilea Campionat mondial din 1998 din Coasta de Fildeș și  din 2003 acasă, la Berlin, în Germania.

În 2005, la Campionatul european din Franța, echipa germană a câștigat trei locuri trei la Giao Dao, un loc doi și un loc trei la Quyen și un loc ăntâi, un loc doi și un loc trei, la Concurs internațional intercluburi.

La cel de-al 4-lea Campionat Mondial de la București, România din 2007, echipa germană a câștigat două medalii de bronz la Giao Dao.

În 2009, la Campionatul European de la Viena, Austria, Germania a adus acasă două medalii de argint și o medalie de bronz la Quyen și patru locuri trei la Giao Dao.

La Rabat, Maroc, în 2011, practicanții germani au câștigat un loc doi și trei locuri trei la Quyen și o medalie de argint și una de bronz la Giao Dao.

În 2013, în timpul Campionatului European din Elveția, Germania a câștigat primele două titluri la Quyen / Song Luyen, cinci locuri trei la categoriile de Quyen și două medalii de bronz la Giao Dao. O echipă germană a câștigat o medalie de aur la Concursul internațional intercluburi.

La cel de-al 5-lea Campionat Mondial de la Bruxelles, Belgia, în 2015, echipa germană a câștigat două locuri doi și două locuri trei la Quyen / Song Luyen și trei locuri trei la Giao Dao.

La Concursul internațional intercluburi, o echipă germană a câștigat o medalie de aur și o altă echipă o medalie de argint.

La ultimul Campionat European de la Gandia, Spania, în 2018, echipa germană a câștigat o medalie de argint și patru de bronz la Quyen și două locuri trei la Giao Dao.

Cluburile germane au participat la toate Campionatele Europene pentru copii, 2009 și 2012 la Berlin, Germania, 2014 în Franța, 2016 la Verona, Italia și 2019 în Elveția.

Copiii germani au avut succes încă de la început, atât la ​​Quyen, cât și laa Giao Dao, câștigând de-a lungul anilor 17 medalii de aur, 16 de argint și 37 de bronz.